Делегація НАУ провела робочу зустріч з представниками ключових державних органів у сфері цивільної авіації Чеської Республіки

           В рамках візиту до м. Прага в.о. ректора НАУ Володимир Шульга, проректор з міжнародного співробітництва і освіти Ірина Зарубінська та помічник ректора Сергій Кондратюк відвідали Міністерство транспорту Чехії і провели робочу зустріч із заступником голови департаменту цивільної авіації цього міністерства Мареком Шкрною та заступником директора Управління цивільної авіації Чехії Витеславом Хезкі. Також у заході взяли участь Міхал Маркович та Іржі Прохазка, керівники льотної школи FAIR, де навчаються студенти-пілоти НАУ.

Сторони докладно розглянули нагальні питання практичної реалізації спільного українсько-чеського проєкту «Підготовка українських транспортних пілотів у Чехії», зокрема сертифікації за стандартами Європейської агенції безпеки авіації (EASA).

Також обговорили поточний стан відносин у сфері цивільної авіації між нашими країнами та обмінялися думками щодо можливостей розширення співробітництва в цій сфері через запровадження нових процедур і найкращих практик європейських колег.

Насамкінець, Володимир Шульга подякував чеським колегам за підтримку України в цей нелегкий для нашої держави час. «Завдяки вашій допомозі студенти нашого університету можуть наразі здійснювати практичні польоти й отримувати ліцензії професійних пілотів європейського зразка», – зазначив  керівник НАУ.

Translate »