Інформація про стипендії Університету Джорджа Вашингтона

Інститут європейських, російських та євразійських досліджень (The Institute for European, Russian, and Eurasian Studies, IERES) Університету Джорджа Вашингтона (м. Вашингтон, США) ухвалив рішення щодо оголошення програм на отримання стипендій для навчання українських викладачів та науковців з українознавства і міжнародних відносин, які наразі перебувають в Україні або працювали в Україні до початку неспровокованої збройної агресії росії проти нашої держави. Стипендії надаватимуться українським науковцям за трьома напрямами:

  1. Дистанційне навчання (Nonresident Fellowship): Тривалість: 12 місяців; Терміни: вересень 2023 року – серпень 2024 року; Всього вакансій: 12; Стипендія: 800 дол. США на місяць. До подачі заявки запрошуються викладачі закладів вищої освіти України та науковці інших установ, тематика робіт яких пов’язана з українознавством та міжнародними відносинами. Кандидати повинні вільно володіти англійською мовою. Внутрішньо переміщеним громадянам України надаватиметься пріоритет. Для участі у дистанційному навчанні необхідно надіслати англомовне резюме та заповнити анкету за посиланням: https://bit.ly/3ISodFr. З кандидатами буде проводитися співбесіда у форматі онлайн.
  2. Стипендія для молодих науковців (Junior Visiting Fellowship):Тривалість: 12 місяців; Терміни: вересень 2023 року – серпень 2024 року; Всього вакансій: 1; Стипендія: 60 тис. дол. США. До подачі заявки запрошуються молоді українські науковці, які вільно володіють англійською мовою та мають наукову ступінь кандидата наук, тематика наукових робіт яких пов’язана з українознавством та міжнародними відносинами. Обраний кандидат за програмою IERES зможе продовжити наукову діяльність у США протягом 1 року. Для подачі заявки кандидатам необхідно надіслати англомовне резюме, заповнити анкету за посиланням https://bit.ly/3GNNLks, подати пропозицію щодо наукової роботи та рекомендаційний лист. Відібрані кандидати будуть запрошені на співбесіду у форматі онлайн.
  3. Стипендія для старших наукових співробітників (Senior Visiting Fellowship): Тривалість: один семестр (5 місяців); Терміни: осінь 2023 року (серпень – грудень) та весна 2024 року (січень – травень); Всього вакансій: 2 (по 1 на кожен семестр); Стипендія: 35 тис. дол. США. Подавати заявки можуть керівники закладів вищої освіти України професорського складу або старші наукові співробітники інших установ, тематика наукових робіт яких пов’язана з українознавством та міжнародними відносинами. Кандидати будуть запрошені терміном на 1 семестр до IERES для проведення наукової роботи та участі в інших заходах Інституту. Для подачі заявки кандидатам необхідно надіслати англомовне резюме, заповнити анкету за посиланням https://bit.ly/3CU5CVI, подати пропозицію щодо наукової роботи та рекомендаційний лист. Відібрані кандидати будуть запрошені на співбесіду у форматі онлайн.

Кінцевий термін подачі заявок – 17 лютого 2023 року. У разі виникнення будь-яких додаткових запитань щодо участі у програмах, IERES пропонує звертатися за роз’ясненнями за електронною поштою:  ieresgwu@gwu.edu.

Translate »