59 Літня школа словацької мови та культури Studia Academica Slovaca (SAS)

59 Літня школа словацької мови та культури Studia Academica Slovaca (SAS)  проходитиме в очній формі — з 30 липня по 19 серпня 2023 р., та в дистанційній формі – з 31 липня по 12 серпня 2023 р. Для України надано вісім стипендійних місць на вказану школу. Програма включатиме мовні курси та традиційний блок лекцій. Організатором та реалізатором літньої школи є Studia Academica Slovaca – Центр словацької мови як іноземної Філософського факультету Університету ім. Коменського в Братиславі.

Кожна призначена стипендія відповідає одному конкретному коду, і якщо заявник не заповнить його в заявці, заявка не буде надіслана. Міністерство освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки також звертає увагу, що один і той самий код не можна використовувати двічі. Після того, як код використається вперше, він не підлягає повторному використанню.

Подання онлайн-заявки буде доступне на web-сторінці https://slovak.minedu.sk. Зацікавлені особи заповнюють розділ з особистими даними, інформацією про вибір курсу, а також рівень своїх знань словацької мови. Заявники окремо вказують, яка форма навчання їх цікавить (очна/дистанційна) та вводять код своєї стипендії. До аплікаційної форми також додається короткий мотиваційний лист, так само у формі електронного додатку заявник прикріплює свою фотографію та підписану згоду на обробку персональних даних.

Кінцевий термін подання заявок – 26 травня 2023 р. Усі невикористані коди стипендій будуть заблоковані після цієї дати, а невикористані стипендії будуть надані альтернативним заявникам. Заявники, які у повній мірі заповнили свою заявку, будуть автоматично проінформовані про її успішне подання і зможуть завантажити та зберегти її у форматі pdf за власного потребою. Водночас координатор SAS зв’яжеться з ними протягом максимум 10 днів і буде доступний для будь-яких питань або вирішення проблеми.

Сама заявка ще не є листом про прийняття. Прийняті заявники отримають листа про прийняття електронною поштою або поштою після завершення реєстрації та консультації з Міністерством освіти, науки, досліджень та спорту Словацької Республіки – у другій половині червня 2023 року.

Translate »